Harlingen, zoek je huis


- Gegevens uit bronnen worden zorgvuldig overgenomen, maar lees- en typfouten zijn onvermijdelijk.
- Gegevens die niet in de bron staan maar door mij zijn aangevuld op basis van andere bronnen of andere gegevens uit dezelfde bron, zijn voorzien van een *.
- Gegevens die door mij aangepast of geïnterpreteerd zijn, zijn zoveel mogelijk voorzien van een verduidelijkende toelichting tussen [ ].
- Bij het overnemen van eigennamen is de originele spelling gehandhaafd. Soms is echter te voorzien dat een kennelijke schrijf- of spelfout in de bron een probleem zal geven bij het zoeken naar een eigennaam of bij het maken van een alfabetische index. In zo'n geval is de juiste of meest voorkomende spelling van een eigennaam aangehouden, met toevoeging van een toelichting tussen [ ].
- Bij het overnemen van plaatsnamen, straatnamen en beroepen die in alfabetische indexen terecht komen is voor zover mogelijk de moderne spelling aangehouden, om het zoeken te vereenvoudigen. Mogelijk staat in een bron bijvoorbeeld Doccum, terwijl op deze website Dokkum staat. Zo wordt een glaesemaecker een glasmaker of glazenmaker. Die spelling is voor het doel van deze website (het ontsluiten van bronnen, niet het transcriberen van bronnen) niet belangrijk.De omgeving van Spinstraat 1 op Google Maps
Spinstraat 1,Harlingen,NL


Huisnummering:
Ter hoogte van Nummering 1716-1775 Nummering 1776-1806 Nummering 1807-1880 Nummering 1881-1905
   huisnummer hoger Spinstraat 1 (niet bekend) (niet bekend) H- H-178
Naastliggers vanSpinstraat 1
ten oostenSpinstraat 3
ten zuidende Spinstraat


1722 - proclamatieboekTresoar toegang 13-16 inv.nr. 246 folio 133r van feb 1722 (exacte ligging niet zeker)
adressamenvatting
Spinstraat 1Jacob Jansen, turfdrager, koopt een camer. Ten O. en N. erven Augustinus Pieters, ten W. erven Aise Arjens Mahui, ten Z. de Stadsvesten. Gekocht van Tjalling- en Harmen Hylkes, voor 140 cg.


1905 - eigenarenadreseigenaargebruik
Sectie A nr. 4871Spinstraat 1 (H-178)R.C. Armvoogdij


1928 - adresboekadresnaamberoep
Spinstraat 1M. v/d Heidewerkman gasfabriek
  terug